Viikonloppuna meidät tavoitti suruviesti; pitkäaikainen seuramme aktiivi, sensei Harri Heikkari menehtyi vakavan sairauden murtamana 55-vuotiaana 17.2.2024.

 

Harri Heikkari toimi seurassamme vuodesta 1985 lähtien monessa roolissa. Nuorena miehenä hän oli aktiivinen kamppailulajien harrastaja, ja pian myös harjoitusten ohjaaja, sekä toimi yhdistyksemme hallinnossa monissa eri tehtävissä, ja lopulta pitkän ja kunnioitettavan jakson seuramme puheenjohtajana yhtäjaksoisesti 23 vuoden ajan. Hänen kautensa aikana seuramme toiminta laajeni ja monipuolistui, ja myös laadullisesti kehittyi voimakkaasti.

Harri oli kamppailulajien moniosaaja. Hän harjoitteli pitkän uransa aikana Wadoryu karatea (JKF Wadokai 5. Dan musta vyö, 2. kyun ohjaajalisenssi), Hokutoryu ju-jutsua (1. Dan musta vyö), potkunyrkkeilyä, kenjutsua, ja Brasilialaista ju-jutsua. Hän oli aktiivinen harjoitusten ohjaaja, ja oli myös kehittämässä seuramme junioritoimintaa, ja hän oli avainhenkilö Junioreiden Kamppailukoulun kehitystyössä.

 

Työstään kamppailulajien parissa hän sai myös tunnustusta; hänelle myönnettiin Suomen Karateliiton kultainen ansiomerkki 2022, ja JKF (Japan Karate Federation) Wadokai myönsi hänelle Renshin arvonimen vuonna 2023.

Harri oli periaatteen ihminen ja hän eli niin kuin opetti; hänellä oli ”jalat tatamilla” lähes loppuun asti, päivittäinen harjoittelu kuului hänellä elämän perusrutiineihin. Hän suhtautui elämään ja asioihin huumorilla, minkä kaikki hänen kanssaan tekemisissä olleet varmasti muistavat.

Esitämme surunvalittelumme Harri Heikkarin perheelle ja läheisille.